2762260807-qx100

Tζούντο (Παίδων, Εφήβων, Αγωνιστικό)

Το Judo δημιουργήθηκε από  JigoroKanoτον Jigoro Kano ως παιδαγωγικό σύστημα με ρίζες στις κλασσικές πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας και με σκοπό την ανασυγκρότηση του Ιαπωνικού εκπαιδευτικού συστήματος και τη σύνδεσή του με την Ιαπωνική κουλτούρα. Λέγεται ότι ο Κάνο κατέληξε στο Τζούντο αναζητώντας τρόπους και νέες τεχνικές με τις οποίες θα αντιμετώπιζε τους μεγαλύτερους μαθητές του Ζίου Ζίτσου!

Η αλήθεια είναι ότι υιοθέτησε πολλές από τις τεχνικές του Ζίου Ζίτσου και ταυτόχρονα εφάρμοσε καινούργιες. Οριοθετώντας, όμως, ως βασικό στόχο του αθλήματος, εκτός από τη διάπλαση του ανθρώπινου σώματος και τη διαμόρφωση του ανθρώπινου χαρακτήρα μέσω της πνευματικής και ηθικής πειθαρχίας, μετέτρεπε το Τζούντο από μια νέα πολεμική τέχνη, σε πραγματικό τρόπο ζωής.

competition2Το 1882 ο Τζίγκορο Κάνο ίδρυσε το Kodokan Judo που σιγά-σιγά άρχισε να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Το 1907 υπολογίζεται ότι είχε ήδη 10.000 αθλητές – μέλη. Για τριάντα χρόνια ο Τζιγκόρο Κάνο αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση και εξάπλωση του αθλήματος. Βασικός συνεργάτης του Βαρόνου Πιερ Ντε Κουπερτέν, είχε ενεργό ρόλο στο Ολυμπιακό Κίνημα, όντας και μέλος της ΔΟΕ.

Ο ίδιος, δεν πρόλαβε να δει εν ζωή, την είσοδο του competitionΤζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (το 1964 στο Τόκιο) ούτε την ίδρυση της Διεθνούς Ομοσπονδίας (το 1951), την οποία είχε προτείνει ο ίδιος από τη δεκαετία του ‘‘30.

Για την ακρίβεια ήταν 12 Μαΐου του 1951 όταν σε ένα δωμάτιο του κινέζικου εστιατορίου Choy’ s στο Λονδίνο, εννέα χώρες υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) έχει στα μητρώα της περισσότερες από 180 χώρες-μέλη. Νωρίτερα, το 1948, είχε ιδρυθεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τζούντο ενώ το 1951 διεξήχθη και το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η εισαγωγή των κατηγοριών επηρέασε άμεσα την ανάπτυξη του Τζούντο, ενώ οκτώ χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 1964, στην ίδια πόλη, διεξήχθη το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με συμμετοχή 31 αθλητών από 21 χώρες. Το 1980 διεξήχθη, για πρώτη φορά, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και για τις γυναίκες. Δώδεκα χρόνια, αργότερα, το 1992 στη Βαρκελώνη το Τζούντο γυναικών συμπεριλαμβάνεται και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ξεκινά πλέον από πολύ μικρή ηλικία μέσω εξειδικευμένης, παιγνιώδους μορφής, προπόνησης αναπτύσσοντας κινητικές δεξιότητες και πνευματική πειθαρχία σε ύψιστο βαθμό.

Brazilian Jiu Jitsu

To Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου (Brazilian Jiu-Jitsu) είναι μια πολεμική τέχνη που έλκει την καταγωγή του από την Βραζιλία. Οι ιδρυτές ήταν οι αδελφοί Γκρείσι (Gracie) οι οποίοι έμαθαν το Judo από τον Τζιγκόρο Κάνο και αποφάσισαν να συνδιάσουν το Judo με μια νέα πολεμική τέχνη, το Brazilian Jiu-Jitsu.Το βασικό χαρακτηριστικό του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). Αν και είναι εμφανής η καταγωγή του από το Τζούντο, οι τεχνικές ρίψεων σε αυτό έχουν μειωθεί και το πραγματικό ενδιαφέρον αρχίζει όταν και οι δύο αθλητές βρεθούν στο έδαφος, καθώς εκεί η ποικιλία των τεχνικών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θα δει κανείς στο Τζούντο –το πιο προφανές παράδειγμα είναι οι τεχνικές κλειδωμάτων και εξαρθρώσεων στα πόδια. Κατά τα λοιπά, πρόκειται για μια πάλη (η οποία ενίοτε γίνεται και χωρίς τζουντόγκι, στους αγώνες «no-gi»), πράγμα που σημαίνει ότι περιλαμβάνει και το παιχνίδι της ανατροπής του αντιπάλου με διάφορους τρόπους.

tai-chi

Τai chi (Τάι Τσι)

Άσκηση του σώματος και του νου.

Είναι µια τέχνη για την υγεία και την αυτοάµυνα.
Καθησυχάζει τον Νού και διεγείρει την ροή της ενέργειας.
Η εκπαίδευση στο Ταιτσι αναπτύσσει εσωτερική δύναµη και αρµονία
µέσω του συντονισµού και της χαλάρωσης του Νού και του Σώµατος.
Το Ται τσι ειναι µια σειρά απαλών αργων  και ήρεµων   κινήσεων.
που καλλιεργούν την ροή της ενέργειας σε ολόκληρο το σώμα.
Έχει πολλές εφαρμογές πέρα από του αρχικού του πολεμικού σκοπού.

 Είναι μία άσκηση χαμηλής έντασης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί
για να μειώσει το στρές, να βελτιώσει τον συγχρονισμό και την ισορροπία, και να τονώσει ολόκληρο το σώμα.
Είναι μία ιδεώδης φυσική εξάσκηση για ανθρώπους όλων των ηλικιών, γυναίκες και άνδρες εξίσου.
Οι κινέζοι πιστεύουν ότι το Τάι Τσι είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις
για την πρόληψη ασθενειών που προέρχονται από την έλλειψη κίνησης.

Προσφέρει διαύγεια στην σκέψη, καθησυχάζει και βαθαίνει την αναπνοή, Προάγει την ισορροπία.
Συμβάλει στην βελτίωση της υγείας και στην ποιότητα της ζωής μας.

Functional Training

Για άντρες και γυναίκες που τους αρέσει η σκληρή γυμναστική. Είναι σχεδιασμένο με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προπόνησης και βασίζεται σε πολυαρθρικές ασκήσεις και διαλειματική προπόνηση με έμφαση στην μυική αντοχή. Είναι βασισμένο στις αρχές και τις λειτουργίες των πολεμικών τεχνών, είναι έντονο, διασκεδαστικό και αν συνδυαστεί με ισορροπημένη διατροφή έχει πολύ σύντομα εντυπωσιακά αποτελέσματα!

14446527_1643037145986845_1104914338_o

Αυτοάμυνα

Για να μπορείτε να προστατέψετε εσάς και την οικογένειά σας από κινδύνους της καθημερινότητας.

varvara

Ρυθμική γυμναστική (για παιδιά)

H ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα στο οποίο άτομα ή ομάδες αθλητριών (από 2 έως 6 άτομα) χειρίζονται ένα ή περισσότερα από τα εξής όργανα:

  • σχοινί
  • κορύνες (δύο ανά αθλήτρια),
  • στεφάνι,
  • μπάλα,
  • κορδέλα

ή ελεύθερα (χωρίς αντικείμενα, τα λεγόμενα “floor routine”).
Ένας ατομικός αθλητής χειρίζεται μόνο 1 όργανο κάθε φορά. Όταν πολλές αθλήτριες εκτελούν μια ρουτίνα μαζί σ’ ένα ανώτατο όριο δύο τύποι αντικειμένων μπορούν να χρησιμοποιούνται από την ομάδα. Ένας αθλητής μπορεί να ανταλλάξει αντικείμενο με ένα μέλος της ομάδας ανά πάσα στιγμή μέσω της ρουτίνας. Ως εκ τούτου, ένας αθλητής μπορεί να χειριστεί μέχρι και δύο διαφορετικά κομμάτια του αντικειμένου κατά την διάρκεια της παράστασης. Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα που συνδυάζει στοιχεία από μπαλέτο, γυμναστική, χορό, και πράξεις χειραγώγησης αντικειμένων. Νικητής είναι ο συμμετέχων που κερδίζει τους περισσότερους βαθμούς, καθορίζεται από μια επιτροπή κριτών για στα άλματα, στις πιρουέτες (άξονες), στις ευελιξίες, στο χειρισμό αντικειμένων, στην εκτέλεση και στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Related image

zumba

pilates1